Hamvazó szerda! Megkezdődik a böjti időszak, melynek célja a lelki megújulás. Méregtelenítés fizikai és lelki síkon, melyben az illóolajok nagy segítségünkre vannak.

A böjtölésnek számos formája létezik, de a cél ugyanaz; közelebb kerülni önmagunkhoz. Semmiképp sem önsanyargatás.

Néhány magunknak feltett kérdés határozhatja meg kellőképpen böjtölésünk alapját:

Mi az, amihez a mindennapjaimban a leginkább ragaszkodom?

Lehet az egy szokás.., vagy bizonyos étkek…

Segíthet tehát, ha egy időre a húst vagy a cukrot űzöd ki a mindennapjaidból, esetleg tartóztatod magad a dohányzástól vagy akár csak a napi tàbla csokiról mondasz le! Lehet ez egyetlen nap, vagy akár 1hét. A döntés a Tiéd, mert fontos a sikerélmény, ahogyan az is, hogy a böjt kezdetén határozd meg az időtartamot! Ez erőt ad!!

Én a magam részéről, ha tehetem a léböjtöt választom, mert számomra központi kérdés az étkezés. Azonban természetesen nem mindenkinek ez az út a legmegfelelőbb. Fontos, hogy úgy tégy, ami Neked Jól esik!!

Összegyűjtöttem néhány praktikát Neked! Így bármely böjtölési formàt is választod, az aromaterápia oldaláról is megtámogathatod tested-lelked a megújulás során!

– Igyál minden reggel ébredés után egy nagy pohár frissen facsart citromos vagy Panarom BIO citromhéj illóolajjal készült langyos/ meleg vizet! Felébreszti a tested, a bélrendszert, beindítja a szervezeted, frissít és méregtelenítő hatású. A citromhéj illóolaj emellett immunerősítő, érrugalmasító is (csakhogy néhányat említsek rendkívüli jellemzőiből) A megfelelő mennyiségű és jó minőségű víz fogyasztása ebben az időszakban kiemelten fontos, ezért ügyelj a rendszeres vízfogyasztásra!

– Naponta kétszer használj nyirokkeringést fokozó szárazkefés bedörzsölést, majd méregtelenítő és nyirokkeringést serkentő testolajat. Választhatod a tisztító AROMAZEN Salvia testolajat vagy készíthetsz méregtelenítő, nyirokkeringést serkentő testolajat, amely tartalmazzon Cédrust (cupressus sempervirens), Virginiai borókát (juniperus virginiana) Rozmaring cineolt (rosmarinus off. Ct. Cineol) , Citromhéj (BIO citrus limonum) illóolajat, mindezt Szezámolajba  (sesamicum Indicum) ágyazva. Hetente egyszer dörzsöld át a tested tetőtől – talpig tengeri sóval elkészített tisztító testradírral! A testolajozásához és a heti átradírozáshoz több lehetőséget is kínálhatok Neked. A hozzávalókat pedig beszerezheted nálam vagy elkészíthetem számodra!

– Minden nap igyál 2 csésze MEGÚJULÁS teát, mely illóolajokkal készült teakeverék. Segíti a méregtelenítési folyamatokat, átmos és megtisztít, támogat a megújulásban!

-Mindennap ajándékozd meg magad egy illóolajos fürdővel, melyhez használhatod az Útitárs szettből a Kék esszenciát, mely csitít, nyugtat, oldja a zaklatottságot, segít kitisztítani a gondolataidat. Vagy választhatod a Fény esszenciát is, mely egy csodálatos illat-kompozíció a félelem, a depresszió oldására. 64 illóolaj szinergikus keveréke, mely segít megteremteni a belső békét, fényt hoz és felemel. Ezt az üvegcsét mindig magadnál tarthatod és bármikor mélyen belélegezve használhatod, vagy teheted növényi olajhoz és egy lélekemelő masszázsolajat készíthetsz magadnak!

A Fény esszencia fényérzékenyítő illóolajokat tartalmaz, így bőrön való használata után 24órán át kerüld a közvetlen napfürdőzést!

És ne feledd: Fürdővízben alkalmazva minden esetben valamilyen hordozóanyagra cseppentve oldjuk az illóolajokat, mielőtt a vízhez adjuk! Ez lehet méz, tejszín, azonban a méregtelenítés ideje alatt én leginkább a jó minőségű sóra szeretem cseppenteni. Így a só (tengeri, parajdi, himalája) jótékony hatásait is élvezhetjük. A fürdőzés minimum 20percig tartson.

A böjt alatt igyekezz minél többet befelé figyelni. Ha teheted menj el jógázni, sétálj nagyokat a természetben, meditálj, engedd a gondolatataidat szabadon. Engedd meg magadnak a könnyeket és a hangos kacajokat. A végén pedig élvezd a megkönnyebbülést és légy büszke kitartásodra,  hisz a határaidat átlépve egy nehéz, de annál örömtelibb időszakon vagy túl immáron frissen, újult erővel, tiszta gondolatokkal.

Fontos! Ajánlásaim kizárólag a PANAROM terápiás minőségű termékeire vonatkoznak, melyeket beszerezhetsz az Aromasanté házban. Várandósság alatt és kisgyermekeknek egyes illóolajok nem ajánlottak, ezért mielőtt használni kezded a termékeket, mindenképp konzultáljunk!

Guth Krisztina |Panarom okleveles aromaterapeuta